Svampequinotto
Udviklet af: Asger Piper
Ingredienser (4 pers. hovedret):
3,5 dl økologisk quinoa fra Nordic Quinoa
4 tsk olivenolie
40 g smør
1 løg, finthakket
200 g svampe, fint skåret
5 fed hvidløg, finthakket
2 dl hvidvin
1 dl fløde 38%
2 spsk. finthakket frisk timian
1 tsk revet muskatnød eller efter smag
100 g revet parmesan
3 spsk. hakket bredbladet persille
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Kog 3,5 dl quinoa frø fra Nordic Quinoa i 7 dl vand og et nip salt i ca. 7 minutter (skru ned når det koger). Lad det stå og trække i gryden med låg på i ca. 5 minutter. Quinoa frøene kan evt. koges dagen før.
Kom olivenolie og smør i en sautégryde. Smelt ved middel varme, tilsæt derefter løg og svampe, og sautér indtil løget er blødt og gennemsigtigt.
Tilsæt hvidløg og svits i 1 min mere og tilsæt så vinen. Bring det i kog, og tilsæt fløden.
Smag til med muskatnød, og lidt peber.
Tilsæt timian og den kogte quinoa, bring det i kog igen. Sænk varmen og lad quinottoen koge videre, under konstant omrøring, indtil den har samme konsistens som risotto. Tilsæt halvdelen af parmesanen, halvdelen af persillen og smag til med salt.
Serveres med den resterende parmesan og persille som pynt.