Rabarber quinoa crumbelkage
Ingredienser
400 g rabarber, skåret i 2 cm tern
100 g kogt quinoa
¼ tsk. vanilje 75 g sukker
Crumble
100 g havregryn, finvalset
100 g hvedemel
50 g grofthakkede mandler
100 g smør
85 g sukker
¼ tsk. Vanilje
Lidt smør, til at smøre fadet med.
Mandelflager til pynt.
Rabarber og quinoa
Kog quinoa i 3/4 l vand i 7 minutter. Tag gyden af, lad den trække i 5 min og afkøle.
Bland vanilje, sukker, mandler og rabarber i en skål. Lad det trække i ca. 30 minutter. Vend det nogle gange undervejs. Kom de kogte afkølede quinoafrø i og vend det hele sammen.
Smag til og juster i sukkermængden alt efter hvor syrlige rabarberne er.
Crumble
Vanilje, smør, mel og havregryn hældes i en skål og smuldres godt sammen til en crumble.
Smør et ovnfast fad, eller seks små ildfaste portionsskåle. Kom rabarber og quinoa i. Fordel crumble henover og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 30-40 minutter, til rabarberen bobler og crumblen er gyldenbrun.
Pynt med mandelflagerne, inden servering.
Server rabarber quinoa crumble lun eller kold, med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.