Quinoatærte med porre, broccoli og bacon
Udviklet af: Ditte Lykkeberg
Fremgangsmåde
Kom den kogte quinoa i en skål og slå ægget ud. Rør godt rundt, og tilsæt salt og peber. Riv parmesan fint på et rivejern og bland det i.
Kom quinoadejen i en tærteform (26 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Tryk massen rundt i tærteformen og sørg for, at få det helt op ad kanterne.
Bag quinoa tærtebunden i ovnen i ca. 15 minutter på 180 g varmluft.
Kom samtidig bacon på en bageplade beklædt med bagepapir og steg den sprød i ovnen samtidig med tærtebunden.
Tag den forbagte tærtebund samt bacon ud af ovnen.
Skær porre i skiver og broccoli i små buketter. Steg det på en varm pande i olie i 5 minutter, tilsæt salt og peber. Fordel porre/broccoli på tærtebunden.
Bland æg og mælk/fløde og hæld det over porre/broccoliblandingen. Knæk bacon skiverne i stykker og kom dem ovenpå. Drys til sidst med revet ost og pynt med friske timiankviste.
Bag tærten i ovnen på 180 grader i ca. 22 minutter.
Ingredienser (1 tærte/4 pers.)
Tærtebund:
2,5 dl kogt quinoa (ca. 1,5 dl rå quinoa)
1 æg
20 g revet parmesan
1 tsk. salt
Lidt frisk kværnet peber
Tærtefyld:
1 porre
150 g broccolibuketter
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
3 æg
1 dl mælk/piskefløde eller madlavningsfløde
50 g revet mozerella
100 g bacon i skiver