Quinoa boller med havregryn
Udviklet af: Jytte Malby
Bland de tørre ingredienser.
Pisk vand og olie i de tørre ingredienser med et piskeris til dejen tykner. Dæk dejen med et fugtet klæde og lad den stå 15 minutter i skålen.
Del dejen i 8 og form hver del til en bolle, som sættes på bagepapir på en bageplade. Læg et fugtet klæde over bollerne og lad dem hæve lunt i 30 minutter. Tænd ovnen på 170 grader, så den er varm, når bollerne skal i ovnen.
Sæt pladen med bollerne midt i ovnen og bag dem i 35 minutter.
Afkøl bollerne på en bagerist.
1 brev (30 g) malbymix
150 g Quinoamel eller quinoafrø malet til mel
25 g hele quinoafrø
150 g havregryn
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1/4 tsk. stødt kardemomme
30 g olie f.eks. rapsolie
500 g lunkent vand
1 spsk. æbleeddike