Quinoa boller med havregryn

Quinoaboller med havregryn.jpg

Udviklet af: Jytte Malby

Bland de tørre ingredienser.

Pisk vand og olie i de tørre ingredienser med et piskeris til dejen tykner. Dæk dejen med et fugtet klæde og lad den stå 15 minutter i skålen.

Del dejen i 8 og form hver del til en bolle, som sættes på bagepapir på en bageplade. Læg et fugtet klæde over bollerne og lad dem hæve lunt i 30 minutter. Tænd ovnen på 170 grader, så den er varm, når bollerne skal i ovnen.

Sæt pladen med bollerne midt i ovnen og bag dem i 35 minutter.

Afkøl bollerne på en bagerist.

1 brev (30 g) malbymix

150 g Quinoamel eller quinoafrø malet til mel

25 g hele quinoafrø

150 g havregryn

1 tsk. salt

1 tsk.  sukker

1/4 tsk. stødt kardemomme                    

30 g olie f.eks. rapsolie

500 g lunkent vand

1 spsk. æbleeddike