Quinoa Frikadeller med blomkål
Udviklet af Trine F. Høxbroe fra Freunde Catering i samarbejde med Nordic Quinoa
Ingredienser (ca. 18 stk. store):
3,5 dl quinoa frø fra Nordic Quinoa
1 blomkål, revet på rivejern eller maskine
230 g revet mozzarella og/eller cheddar
1 håndfuld hakket persille
6 æg
2,5 dl mælk
2 spsk. loppefrøskaller
3 dl havregryn
4 fed hvidløg, finthakket/presset
salt og peber
4 spsk. Maizena
Fremgangsmåde:
Kog 3,5 dl quinoa frø fra Nordic Quinoa i 7 dl vand og et nip salt i ca. 7 min. (skru ned når det koger). Hvis du bruger quinoa fra Nordic Quinoa er den saponinfri (uden bitterstof) og skal derfor ikke skylles i koldt vand inden det koges.
Lad det stå og trække i gryden under låg i ca. 5 minutter. Quinoaen kan evt. koges dagen før.
Riv blomkålet på rivejern eller køkkenmaskine.
Rør det hele sammen og lad blandingen hvile på køl i 1 time
Form og steg frikadellerne i smagsneutral olie/rapsolie.