Grøntsagstærte med quinoa
Fremgangsmåde:
Kog quinoa i forholdet 1:2 med et nip salt i ca. 7 minutter (skru ned når det koger). Lad det stå og trække i gryden med låg på i ca. 5 minutter. Quinoa kan evt. koges dagen før.
Bland mel og smør til det ligner revet ost. Tilsæt skyr og ælt dejen hurtigt sammen.
Tryk dejen ud i en tærteform med høj kant (ca. 24 cm i diameter). Prik dejen med en gaffel og stil den i køleskabet i ca. ½ time.
Tænd ovnen på 200 grader. Forbag bunden i ca. 10 min. Afkøl gerne hvis muligt efterfølgende.
Skær porre i skiver og og svits dem på en pande.
Skræl og riv gulerødder eller rødbede og fordel dem i tærtebunden sammen med porrer. Fordel den kogte quinoa ovenpå.
Pisk æg og mælk og hæld det over tærten. Drys til sidst med revet ost og grana padano.
Bag tærten i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter (til æggemassen har sat sig).
Marianne Nielsen fra caféen Local By Me
Ingredienser (1 tærte/4 pers):
Tærtebund:
75 gr. Smør
2,5 dl mel
½ dl skyr. eller piskefløde
Fyld:
2 porrer
Gulerødder eller rødbede, mængde afhængig af hvor høj du ønsker din tærte
Kogt quinoa
3 æg
1 dl mælk
Revet ost og grana padano på toppen