Vegetarisk bolognese

Udviklet af: Ditte Lykkeberg

Fremgangsmåde

Kog 1 dl quinoa i 2 dl vand med lidt salt. Når det koger op, skru ned og lad det simre i ca. 7 minutter. Kom låg på gryden og lad dem trække under låg i ca. 5 minutter.

Pil løg og hvidløg og hak dem meget fint.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre tern. Skyl squashen, halver den og skær den op på langs, og skær den i mindre tern. Skyl champignonerne, fjern stokken og skær dem i mindre tern.

Varm en gryde med olien i. Tilsæt alle grøntsagerne og steg dem i ca. 5-10 minutter. Tilsæt salt, peber og oregano.
Hak den friske basilikum og kom den i.
Tilsæt kogt quinoa og kogte grønne linser.
Tilsæt tomatsauce og tomatpuré.

Tilsæt lidt mere salt og peber.
Kom rødvinen i og lad retten simre i 20 minutter.

Kog pastaen imens.

Server vegetarisk bolognese med pasta/spaghetti, frisk revet parmesan og frisk hakket basilikum.

Ingredienser (4 pers)

2 løg (200 g)
2 fed hvidløg
2-4 gulerødder (200 g)
1/2 squash (200 g)
400 g brune champignon
2 dl kogt quinoa fra Nordic Quinoa (1 dl tør, koges evt. dagen før)
2 dl kogte grønne linser (købes kogt)
2 glas færdig tomatsauce á 400 g
3 spsk. tomatpuré
1,5 dl rødvin
1 bundt frisk basilikum (50 g)
4 spsk. olivenolie
2 tsk. tørret oregano
Salt og peber
200-300 g tør pasta/spaghetti
Parmesanost (til at komme ovenpå)