Svampequinotto

Udviklet af: Asger Piper

Ingredienser (4 pers. hovedret):

3,5 dl økologisk quinoa fra Nordic Quinoa
4 tsk olivenolie
40 g smør
1 løg, finthakket
200 g svampe, fint skåret
5 fed hvidløg, finthakket
2 dl hvidvin
1 dl fløde 38%
2 spsk. finthakket frisk timian
1 tsk revet muskatnød eller efter smag
100 g revet parmesan
3 spsk. hakket bredbladet persille
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Kog 3,5 dl quinoa frø fra Nordic Quinoa i 7 dl vand og et nip salt i ca. 7 minutter (skru ned når det koger). Lad det stå og trække i gryden med låg på i ca. 5 minutter. Quinoa frøene kan evt. koges dagen før.

Kom olivenolie og smør i en sautégryde. Smelt ved middel varme, tilsæt derefter løg og svampe, og sautér indtil løget er blødt og gennemsigtigt.

Tilsæt hvidløg og svits i 1 min mere og tilsæt så vinen. Bring det i kog, og tilsæt fløden.

Smag til med muskatnød, og lidt peber.

Tilsæt timian og den kogte quinoa, bring det i kog igen. Sænk varmen og lad quinottoen koge videre, under konstant omrøring, indtil den har samme konsistens som risotto. Tilsæt halvdelen af ​​parmesanen, halvdelen af ​​persillen og smag til med salt.

Serveres med den resterende parmesan og persille som pynt.