Quinotto - Grøn risotto med quinoa

Ingredienser (4 pers. hovedret):
300 g quinoa
6 dl vand
1 tsk. salt
400 g ærter bælgede friske ærter (eller fine ærter fra frost)
135 g smør
1,33 dl piskefløde
135 g revet vesterhavsost
70 g ristede sprøde græskarkerner
Saft af en citron
Friske ærteskud eller andre urter (basilikum, kørvel, bronzefennikel el lign.)
Salt, peber og sukker

Fremgangsmåde:
Kog 3 dl quinoa (300 g) i 4 dl vand i 7 min. Lad den hvile i 5 min. Hvis du bruger quinoa fra Nordic Quinoa er den saponinfri (uden bitterstof) og skal derfor ikke skylles i koldt vand inden det koges.

Smør og fløde smeltes sammen. Tilsæt 300 g ærter og skru op for blusset, så det koger sammen et minut. Derefter blendes det til en puré.

Ærtepure og quinoa blandes og varmes op under omrøring. Ost og de sidste ærter (100 g) tilsættes.

Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.

Serveres i dybe tallerkner med sprøde græskarkerner og ærteskud på toppen.

Tip: dryp evt. lidt god olie på toppen og lidt ekstra høvlet ost.

Udviklet af: Martin Riber fra Gl. Avernæs i samarbejde med Nordic Quinoa