Quinotto med græskar

Ingredienser (4 pers. hovedret):

300 g Quinoa
6 dl Vand
1 tsk. Salt
½ Hokkaido græskar
130 g Smør
1,5 dl Piskefløde
120 g Revet parmesan
70 g Ristede græskarkerner
Olivenolie
Saft af en citron
Friske basilikum
Salt, peber

Fremgangsmåde:

Halver græskarret, rens det for kerner og skær det i både. Læg bådene på bagepapir, pensel med olie og bag dem i ovnen i ca. 25 min til de er møre. Når de er bagt skrabes kødet af skrællerne og moses til en puré.

Kog 3 dl quinoa (300 g) i 6 dl vand i 7 min. Lad den hvile i 5 min. Hvis du bruger quinoa fra Nordic Quinoa er den saponinfri (uden bitterstof) og skal derfor ikke skylles i koldt vand inden det koges.

Smør og fløde smeltes sammen. Tilsæt græskarpuréen og skru op for blusset, så det koger sammen et minut.

Bland græskarpuréen i quinoaen, tilsæt parmesan og smag til med salt, peber og citronsaft.

Server i dybe tallerkner med sprøde græskarkerner, et drys parmesan og frisk basilikum på toppen. Dryp evt. også med lidt god