Quinoadeller med rødbede

Fremgangsmåde:
Kog 1 dl quinoa i 2 dl vand og et nip salt i ca. 7 minutter (skru ned når det koger). Lad det stå og trække i gryden med låg på i ca. 5 minutter. Den kogte quinoa kan evt. koges dagen før.

Riv rødbeden groft på et rivejern (brug evt. handsker). Riv også løg groft på et rivejern.

Kom løg, rødbede og kogt quinoa i en skål. Kom æg i sammen med salt og peber. Bland det godt sammen og tilsæt havregryn og kartoffelmel.

Lad farsen stå og trække i en halv time. Rør lidt i den undervejs.

Smuldr fetaosten i og bland forsigtigt, så der stadig er større stykker med feta.

Varm en pande godt op og kom halvdelen af olie og smør på. Form frikadellerne i håndfladen med en spiseske og steg dem.

De skal have en god stegeskorpe før de må vendes. Vend dem kun en gang!

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Når frikadellerne er stegt lægges de på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt salt og bag dem videre i ovnen i 10 minutter.

Server quinoadellerne med rødbede straks. De kan holde sig op til 4 dage i køleskabet.

Udviklet af: Ditte Lykkeberg

Ingredienser (Ca. 15 stk.)
2 dl kogt quinoa (1 dl ukogt) fra Nordic Quinoa
200 g rå rødbede
2 løg
2 æg
50 g feta
½ dl havregryn (brug evt. glutenfri)
3 spsk. kartoffelmel
2 tsk. salt
Frisk kværnet peber
2 spsk. smør
2 spsk. olivenolie
Evt. mere salt

Serveringsforslag:
Kan fx serveres sammen med en af de salater du også finder her på siden og en god dressing eller ovnbagte kartofler og rodfrugter samt bearnaisesovs eller bearnaisedressing.