Pressemeddelelse

Mikrobryggeriet Næstved Bryghus udvider og styrker ejerkredsen med iværksætteren Lars Eghøj fra Nordic Quinoa, der også træder ind i bestyrelsen. Det er samtidig aftalt, at Næstved Bryghus fortsætter med at brygge den glutenfrie quinoa øl fra Nordic Quinoa og sammen fortsætter de med at udvikle en alkoholfri quinoa øl.

Samarbejdet mellem Nordic Quinoa og Næstved Bryghus har været en spændende rejse, der nu forstærkes ved Lars Eghøjs medejerskab af Næstved Bryghus.

“Samarbejdet med Næstved Bryghus giver synergi for begge parter, fordi der er dygtige mennesker med forskellige kompetencer i begge virksomheder, og fordi vi sammen fokuserer på ting som skaber en fremdrift og positiv udvikling”, udtaler Lars Eghøj, ejer og direktør i Nordic Quinoa.

Nordic Quinoa, der er etableret i 2018, udvikler og sælger plantebaserede fødevarer med udgangspunkt i dansk dyrket quinoa, der er saponinfri, har en bedre smag og som ikke skal skylles før brug. I dag har Nordic Quinoa opskrifterne på en række produkter, der er udviklet i samarbejde med fagfolk, eksperter og forskere fra forskellige universiteter.

Første produkt på markedet var en økologisk glutenfri Quinoa Øl, som er brygget på Næstved Bryghus. Quinoa øl fra Nordic Quinoa er den første øl, som er brygget udelukkende på quinoa, gær og humle.

Udviklet i et tæt samarbejde
Samarbejdet mellem Næstved Bryghus og Nordic Quinoa begyndte med testbrygning af glutenfri quinoa øl. Brygmester Alex Fritz prøvede, igennem et helt år, adskillige kombinationer før den endelige smag, med gær og humle med frugtnoter, var på plads.

Herefter blev 1’st edition lanceret på Coop Crowdfundings platform i foråret 2020. Målet var at få opbakning til, at omstille til økologisk brygning på Næstved Bryghus. Crowdfundingen blev en succes og i sensommeren var det første økologiske bryg klar til salg. Quinoa øl er en velsmagende lys og frisk øl, som kan drikkes til al slags mad eller en hyggestund. Lars Eghøj er både glad og stolt over resultatet:

“Det har været interessant at arbejde med quinoa som råvare. Den er glutenfri og det giver en lidt anderledes gæringsproces. Jeg er rigtig glad for resultatet, som er en blid øl uden den traditionelle bitterhed. Og så er jeg stolt over, at det er lykkedes, at bidrage med en glutenfri øl, for der er rigtig mange mennesker der ikke kan tåle gluten, så her er en øl som rammer bredt og alle kan nyde.”

Quinoa Beer henvender sig især til kvinder, det lidt yngre segment og til glutenallergikere.

Styrker samarbejdet og fortsætter udviklingen
I 2019 blev der solgt næsten fem gange så meget alkoholfri øl i Danmark i forhold til syv år tidligere, viser tal fra Bryggeriforeningen. Den tendens tror Nordic Quinoa på fortsætter. Derfor er udviklingen af en alkoholfri quinoa øl næste vigtige skridt i samarbejdet mellem Nordic Quinoa og Næstved Bryghus. Det er samtidig et vigtigt skridt i målsætningen og at bidrage til en sundere livsstil og til klimamålene.

Næstved Bryghus bestyrelsesformand, Advokat Svend-Aage Dreist Hansen, glæder sig over samarbejdet med Nordic Quinoa og styrkelsen af ejerkredsen:

“Jeg byder Lars Eghøj velkommen og glæder mig til, at han skal bidrage til den videre udvikling af Næstved Bryghus med sin passion og sit iværksætter mindset”.

__

For yderligere oplysninger:
Lars Eghøj, Nordic Quinoa. Tlf: 2122 3931
Jens Hansen, Næstved Bryghus. Tlf: 5572 2198

Fakta:
Nordic Quinoa
 ApS er etableret i 2018 af Lars Eghøj som også er virksomhedens direktør.

Nordic Quinoa anvender udelukkende dansk dyrket quinoa, som er saponinfri, hvilket gør produktionen mere klima- og miljøvenlig, da den bl.a. ikke skal skylles. Virksomheden udvikler og sælger plantebaserede fødevarer og kendetegnes ved høj kvalitet og fødevaresikkerhed samt sporbarhed.

 

Næstved Bryghus blev startet af Jens og Winnie Hansen i 2013 og brygger øl på de gamle traditioner, uden konserveringsmidler og med råvarer af høj kvalitet. I dag brygger bryghuset bl.a. ASK-serien, som sælges gennem Interflora i hele landet.

Ejerkredsen af Næstved Bryghus består fremover af: Winnie Hansen, Carsten Hyld, Interflora og Lars Eghøj som hver ejer en fjerdedel af virksomheden.

Den daglige ledelse forestås af direktør Jens Hansen.

Quinoa har mange egenskaber og betegnes som en af tidens superfoods. Det har et højt indhold af planteprotein og er et godt alternativ til kød, hvis man ønsker at spise mere plantebaseret, vegetarisk eller vegansk.

Quinoa har også et højt indhold af både jern, magnesium, calcium, Omega-3 og Omega-9 samt de ni essentielle aminosyrer, som kroppen har brug for, men ikke selv kan producere.

Forrige
Forrige

Nordic Quinoa vil få danskerne til at spise dansk quinoa

Næste
Næste

Quinoa Beer og Quinoa Knækbrød