Havtaskekæber med Quinoa Øl

 

Udviklet af: Kok David Jensin

Kog quinoafrø og ingefær i 2 dl quinoa øl i 10 min ved svag varme. Lad dem derefter hvile i 5 min under låg.

Skræl gulerødderne og skær dem ud i kvarte aflange stykker.
Steg dem af på panden, kom lidt frisk timian over. Tilsæt salt og æblesirup. Lad det koge ind i 0,5 dl quinoa øl.

Skræl scalotteløgene og snit dem fint. Skræl ingefær og skær meget små tern. Steg det af sammen, hæld lidt quinoa øl over.
Tilsæt hønsefonden, lad det simre. Tilsæt smør og pisk let.

Fjern de hvide hinde og sener fra fisken. Steg dem af på panden i lidt olie, ved god varme, så de får stegeskorpe. Lad dem simre og dampe færdig i lidt quinoa øl.

Skær cornichonerne ud i skiver. Tomaterne deles, vend begge dele op i saucen.

Anret quinoaen nederst, læg havtaske ovenpå og sæt gulerødderne til. Kom saucen over og pynt gerne med friske urter.

250 -300 g Havtaskekæber
0,5 dl Quinoa øl
1 dl quinoa frø
2 dl quinoa øl
25 g ingefær (kan undlades)

6 gulerødder
Lidt frisk timian
1 spsk sirup, her med æble
1 dl quinoa øl

100 g små tomater
2 bananskalotteløg
25 g ingefær
1,5 dl quinoa øl
10-12 cornichoner
2 dl hønsefond eller bouillon
25 g smør