Grøntsagstærte med quinoa

Fremgangsmåde:
Kog quinoa i forholdet 1:2 med et nip salt i ca. 7 minutter (skru ned når det koger). Lad det stå og trække i gryden med låg på i ca. 5 minutter. Quinoa kan evt. koges dagen før.

Bland mel og smør til det ligner revet ost. Tilsæt skyr og ælt dejen hurtigt sammen.

Tryk dejen ud i en tærteform med høj kant (ca. 24 cm i diameter). Prik dejen med en gaffel og stil den i køleskabet i ca. ½ time.

Tænd ovnen på 200 grader. Forbag bunden i ca. 10 min. Afkøl gerne hvis muligt efterfølgende.

Skær porre i skiver og og svits dem på en pande.

Skræl og riv gulerødder eller rødbede og fordel dem i tærtebunden sammen med porrer. Fordel den kogte quinoa ovenpå.

Pisk æg og mælk og hæld det over tærten. Drys til sidst med revet ost og grana padano.

Bag tærten i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter (til æggemassen har sat sig).

Marianne Nielsen fra caféen Local By Me

Ingredienser (1 tærte/4 pers):

Tærtebund:
75 gr. Smør
2,5 dl mel
½ dl skyr. eller piskefløde

Fyld:
2 porrer
Gulerødder eller rødbede, mængde afhængig af hvor høj du ønsker din tærte
Kogt quinoa
3 æg
1 dl mælk
Revet ost og grana padano på toppen