Granola med quinoa

Nordic Quinoa granola (1).jpg

Bland havregryn, quinoa, chiafrø, mandler og salt sammen i en skål.

Bland det smeltede kokosolie, mandelsmør, honningen og æggehviden sammen i en anden skål. Pisk det til en jævn masse.

Hæld det udover de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen. Spred massen ud på en bageplade med bagepapir - fordeles i et jævnt lag.

Bag ved 175 grader i ca. 22-25 minutter – uden du rører ved det. Når granolaen er gylden og nogenlunde fast tages det ud af ovnen.

Afkøles helt på en bagerist, hvorefter du brækker den i stykker, og bland med chokolade og tørrede bær.

Server din granola oven på skyer, og pynt med f.eks. blåbær.

Opbevares i et lufttæt glas. 

Granola
250 g grovvalsede havregryn
150 g quinoafrø
1,5 spsk chiafrø
150 g mandler, grofthakkede
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
0,75 dl smeltet kokosolie
80 gram mandelsmør (du selv laver)
175 g akaciehonning
1 æggehvide
100 g mørk chokolade, grofthakket
50 g tørrede bær (hvad du bedst kan lide)

Mandelsmør af 200 g mandler
Kom mandlerne i en blender.
Blend dem ca. 10-15 minutter til en jævn, tyk masse.
Tilsæt evt. lidt vand, hvis konsistensen er for tyk.
Opbevar i køleskabet.