Chili sin carne med quinoa

Snit løg, hvidløg og chili og alle grøntsagerne. Svits løg, hvidløg og chili i olivenolie i ca. 2 minutter i en stor gryde. Tilsæt grøntsagerne og svits videre til de er møre. Tilsæt herefter tomatpuré og krydderierne. Svits det hele i yderligere 1 minut og tilsæt så de hakkede tomater, bouillon, quinoa og salt.

Lad det hele simre i en times tid – tilsæt evt. mere vand, hvis retten bliver tør. Tilsæt til sidst de drænede bønner, gennemvarm det hele og smag til med chokolade og evt. lidt mere salt.

Server din chili sin carne med creme fraiche, avocado, groft hakket koriander eller persille og friskkværnet peber – og evt. lidt nachos.

Udviklet af Nordic Quinoa

Ingredienser:
2 løg
4 fed hvidløg
1 chili (eller efter smag)
2 gulerødder
1 persillerod (2 hvis de er små)
1 sød kartoffel (2 hvis de er små)
1 rød peber
1 spsk olivenolie
3 tsk tomatpuré
2 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk paprika
1 tsk stødt chili eller chiliflager
2 ds hakkede tomater
0,5 l grøntsagsbouillon
2 dl quinoa
1 tsk salt
2 ds kidneybønner
40 g mørk chokolade

Til serveringen:
Creme fraiche
Avocado, evt. rørt til en guacamole
1 god håndfuld korianer eller persille
Friskkværnet peber