Superfood

Andesbjergenes guld, der tog verden med storm

”Vi betragter nærmest quinoa som det sundeste planteprodukt, der overhovedet findes,” sagde Sven-Erik Jacobsen fra Københavns Universitet til foodculture.dk i 2016.

Mindre kan ikke gøre det, når man skal sætte ord på super-frøet quinoa. I flere tusinde år er frøet blevet dyrket af lokale bønder i Andesbjergenes golde højder i særligt Bolivia og Peru. Indenfor de senere år har frøet dog opnået stor popularitet i resten af verden.

Frøet er længe blevet hyldet for dets høje indhold af næringsstoffer og kaldes en ”superfood.” Quinoa kan prale af at have et højt indhold af protein og rummer alle de essentielle aminosyrer, vi mennesker har brug for. Derudover bugner frøet med kostfibre, vitaminer og mineraler.

Rosen til quinoa nåede nye højder, da FN udnævnte år 2013 til ”The International Year of Quinoa.” Hos FN begrundede man udnævnelsen med, at quinoa har stort potentiale til at afhjælpe verdens stigende fødevareusikkerhed, der i takt med klimaforandringerne bliver mere presserende. Quinoa-planten, der tilhører salturtfamilien, er nemlig så hårdfør, at der er god grund til at tro, at den kan gro over hele verden.

I Danmark, og andre europæiske lande, er quinoa-dyrkning allerede i fuld sving. I Nordic Quinoa har vi været med til at starte en produktion på Lolland-Falster, hvilket sikrer, at de quinoa-produkter, vi udvikler til dig, kan være 100% danskproducerede.

Det er derfor, vi i Nordic Quinoa er så vilde med dette fantastiske frø.